Tom Kruijsen

Necropool

Dodenschreeuw

Inspecteur Frits Petersen doet onderzoek naar de brute moord op een Ierse studente. Haar lichaam staat volgekrast met occulte tekens. Hij denkt op het goede spoor te zitten als hij de vreemde Alexander Novak ontmoet, maar de zaak is een stuk duisterder - en bovennatuurlijker - dan hij had kunnen vermoeden.

Dodenschreeuw kun je gratis downloaden om kennis te maken met de wereld van Necropool

.

Download Dodenschreeuw

Dodenschreeuw op een tablet

Klopjacht

Het spookt op de universiteit. Een klopgeest brengt studenten en medewerkers in gevaar zonder dat ze het weten. Het is aan necromantiër Alexander om daar wat aan te doen. In zijn jacht op het spook ontdekt hij een pijnlijke geschiedenis die zich op de faculteit afspeelde en ook nu gebeuren er dingen die het daglicht niet kunnen verdragen. Alleen door een brug te slaan tussen heden en verleden maakt Alexander een kans tegen de klopgeest.

Klopjacht is verschenen in de bundel Werelden ontwaken.

Meer informatie

Werelden ontwaken

Andere verhalen

Gekraakt

Napoleon heeft de slag bij Waterloo gevonden en Nederland is een provincie van het Franse keizerrijk. Victor en zijn twee handlangers worden door het verzet ingehuurd om geheime codes van de keizer te stelen. Hij wil zich het liefst niet met politiek bezighouden, maar een klus is een klus, ook al loopt die nooit zoals je zou verwachten.

Gekraakt verscheen in Fantastische Vertellingen 36 en was genomineerd voor de longlist van Edge Zero 2015.

Fantastische Vertellingen 36

De tijd nemen

Uitvinder Johannes heeft een zware avond. Hij wordt bijna beroofd en de geheime dienst van keizer Napoleon heeft het op hem voorzien. Gelukkig schiet de vriendelijke graaf Schimmelpenninck van Otterloo hem te hulp. De jongeman is misschien wel de enige hoop die Johannes heeft om zijn grootste uitvinding in veiligheid te brengen.

De tijd nemen speelt in de wereld van Gekraakt en verscheen in de bundel Charlatans, die je hier kunt bestellen.

Charlatans

De val

Een engel redt een meisje dat van een zwevend eiland valt. Zij raakt door hem geïnspireerd en wil net als hij kunnen vliegen. Moet je iemand redden, die niet gered wil worden?

De val verscheen in de bundel Voorbij de storm, die je hier kunt bestellen.

Voorbij de storm